Nem mindennapi online rádió, magyar rádióadók listája

Számtalan kedvelt zene az online rádióban

Rádiók a neten: Az online rádió közösségének lényegi, hogy a társadalom többi rétege alaposabban megismerje sérült embertársát. Aki ennek az online rádiónak az adásait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem tud járni. Ettől függetlenül a beszédtechnikája teljes mértékben ugyanolyan, mint ép munkatársainak. A Lépés Rádió online rádió honlapon látható még több ötlet. Fontos célja a népszerű online rádiónak, hogy teret adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik mellesleg nem tudják megmutatni tehetségüket.

Az online rádió kollégáinak többsége látás- és mozgás sérült, akik csoportosan készítenek műsorokat egészséges kollégákkal. Felettébb dicséretes, hogy az online rádióban húsz munkatárs robotol önkéntesként.

Sajnálatosan hazánkban még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Kerüli a fogyatékkal élő egyéneket és nehezen tudja elképzelni, miként tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban. Ma már számos helyen fordul elő érzékenyítő rendezvény. Amelyet abból a célból hoznak létre egyesületek, hogy az ép társadalom kellően megismerhesse a fogyatékos személyek életét. Ebben segít a rendkívüli online rádió.

Forrás: lepesradio.hu, 2019-05-17 10:55